Invatamantul din Romania

Stiai ca?

Istoria Sistemului de Invatamant din Romania

Sistemul de invatamant din Romania nu este doar o componenta esentiala a dezvoltarii noastre, ci si o parte integranta a identitatii noastre culturale. Cu o istorie fascinanta care dateaza din secolul al XVIII-lea, invatamantul romanesc a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, aducand contributii valoroase la dezvoltarea stiintei, culturii si societatii in ansamblu.

 

Inceputuri

Primele forme organizate de invatamant in Romania au aparut in manastiri, unde calugarii predau copiilor limba slavona si cunostinte religioase. Cu timpul, aceste initiative au dus la dezvoltarea primelor scoli elementare in orase.

 

Influente Externe si Modernizare

In secolul al XVIII-lea, influentele occidentale au inceput sa se faca simtite in sistemul de invatamant romanesc. S-au infiintat scoli normale pentru pregatirea invatatorilor. Tot in aceasta perioada, au aparut primele scoli de meserii si scoli de arte si mestesuguri.

 

Unirea Principatelor si Dezvoltarea Invatamantului Modern

Dupa Unirea Principatelor in 1859, s-au infiintat primele licee si universitati moderne. Institutul National de Arte Frumoase si Scoala Superioara de Comert sunt exemple elocvente ale institutiilor care au aparut in aceasta perioada.

 

Perioada Comunista si Reformele Post-Decembriste

Perioada comunista a adus schimbari semnificative in sistemul de invatamant, cu accent pe educatia tehnica si tehnica superioara. Dupa Revolutia din 1989, Romania a facut eforturi pentru a moderniza sistemul de invatamant si a se alinia standardelor internationale.

 

In Zilele Noastre

Astazi, Romania are o gama larga de institutii educationale, de la scoli elementare pana la universitati de prestigiu. De asemenea, tehnologia a adus schimbari semnificative in modul in care invatam si ne dezvoltam abilitatile. Istoria invatamantului romanesc este una plina de evolutii si transformari, reflectand schimbarile sociale si culturale ale timpurilor in care a evoluat. Cu fiecare pas inainte, Romania a contribuit la cresterea capitalului intelectual al tarii si la dezvoltarea sa in ansamblu.

 

Photo credits: www.alba24.ro; www.hcc.ro; www.margineni.ro; www.monitorulcj.ro; www.posturi.wordpress.ro.

Ursul, simbol al Romaniei sau PERICOL?
Personalitati Literare Romanesti – Povesti Inedite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665