Motivele cusute pe ii

Frumusetea iilor romanesti vine mai ales din simbolurile si motivele tesute, care au o puternica incarcatura spirituala si inglobeaza intreg sufletul romanesc. Nu exista ie romaneasca care sa nu aiba o poveste tesuta printre motivele traditionale. Cel mai adesea migalite cu elemente ale naturii, iile poarta mai departe credintele si valorile culturale romanesti.

Descopera semnificatia ascunsa a simbolurilor cusute pe ie si vei fi uimit de taina lor!

Odata ce le intelegi semnificatia, parca altfel te simti cand le porti. Stii ca floarea soarelui este asociata cu sanatatea si prosperitatea, ca e aducatoare de bunastare si pozitivitate, dar si ca aminteste de lanurile noastre galbene, aurii, incarcate de floarea cea mai iubita de soare. Si atunci… stii ca porti cu tine mesaje solare, care transmit sentimente de bine si iti aduc liniste sufleteasca.

Roata este un alt simbol puternic cusut pe ii. Reprezentand ciclul vietii, roata ne duce cu gandul la continuitate, concept reprezentativ pentru cultura romaneasca. Ne dorim sa avem continuitate cand vorbim de traditii romanesti, sa ne spunem povestile care ne-au format si ne reprezinta, precum sa le si ducem mai departe in lume. Cand ne gandim sa oferim cadou o ie pentru copii, roata poate fi o alegere inspirata, pentru ca aceasta continuitate depinde de acum de cei mici. Nu uita sa o oferi impreuna cu explicatia cusaturii, asa incat cel mic sa stie ca pe umerii sai este asezata o mare valoare, dar si puterea de a duce mai departe unicitatea romaneasca.

In special cand vorbim despre ie pentru femei, motivul stelelor este frecvent prezent. Delicat si discret cusut, acesta simbolizeaza universul ceresc pe de o parte, ideea de lumina ca ghidare spirituala, inspiratie divina, dar si puritatea si frumusetea naturala, pe de alta parte. La sat, oamenii spun ca stelele simbolizeaza inceputul si sfarsitul zilei, ele dispar cand soarele rasare si reapar cand soarele merge la culcare.

Foarte frecvent intalnite pe ii sunt motivele de inspiratie naturala. O ie cu flori sau copaci ne duce cu gandul la reintoarcerea omului la natura, la natura umana care e reprezentata de simplitate, dar mai ales la ideea de trainicie, intelepciune, nemurire si viata. O viata traita aproape de ceea ce suntem la radacina: simplitate si bucurie.

Cand spui ie traditionala spui traditie, frumusete, istorie, arta, cultura, trecut, prezent, dar mai ales continuitate si speranta pentru viitor.

Realizate pentru a aduce un plus de valoare oricarei tinute, dar si pentru a se potrivi cu sufletul romanesc, iile traditionale vorbesc despre romani, arta populara si tot ceea ce avem mai frumos de transmis peste granite. Pentru ca Romania inseamna, inainte de toate, artizanat, legenda, traditie si unicitate, dincolo de orice alte etichete venite odata cu timpul. Trainicia lor consta, poate, tocmai in simbolurile ascunse in cusaturi, pentru ca atunci cand le purtam, sa stim ca purtam un mesaj. Pentru ca atunci cand le daruim, sa stim ca daruim un gand. Pentru ca atunci cand povestim despre ele, sa stim ca oferim o lectie de traditii romanesti, istorie si cultura stramoseasca.

Furnizorii nostri. Azi, „Bihoreanul cu opinci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665