Escapada de weekend. Sibiu

Sibiu. Orasul boem inundat de o eleganta aristocratica, unde arta pluteste in aer, arhitectura te cucereste de la primul pas, iar istoria muzicii este bine zidita-n sufletul locuitorilor. Pentru  ca Strauss, Brahms si Liszt au cantat aici in secolul al XIX-lea, iar orasul continua sa fie emblematic in scena culturala a Romaniei, prin festivalurile sale de jazz, rock si muzica clasica, dar si prin festivalurile de teatru. Cafenelele, ceainariile si barurile poarta amprenta creativitatii de nestapanit a artistilor locali.

Escapada de weekend. Sibiu. Orasul plin de surprize

Daca vrei o escapada in timpul careia sa te bucuri de liniste, arta, drumetii, culoare si experimentarea celor mai bune preparate, trece Sibiul pe lista destinatiilor de weekend.

Ce vizitam la Sibiu?

Palatul Brukenthal te asteapta cu galerii de arta cuceritoare, expozitii permanente si temporare, iar la doi pasi vei gasi Biserica Evanghelica, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai impresionante cladiri din Sibiu. Cladirea este incununata de turnul cu sapte niveluri, cu o inaltime de 73,34 metri, ceea ce il transforma in turnul cel mai inalt din Transilvania.

Muzeul Astra al Civilizatiei Folclorice

Un punct de atractie foarte apreciat este si Muzeul Astra al Civilizatiei Folclorice Traditionale, situat in padurea Dumbrava, la doar 4 kilometri de oras. Pentru iubitorii de traditii romanesti, si obiceiuri… este locul perfect.  Muzeul, situat intr-o gradina care aminteste de timpul copilariei si vacantele la bunici, promoveaza valorile satului romanesc si te poarta intr-o calatorie in timp.

Cafenele din povesti

Nu neglija nici plimbarile pe stradute, fara asteptari, pentru ca ele te vor surprinde cu multa culoare, mici buticuri cu produse hand-made, case vechi, candva locuite de mari personalitati ale culturii romanesti, iar acolo unde te astepti mai putin, daca te indepartezi de centru, vei gasi cele mai fabuloase cafenele si ceainarii, cu decoruri care amintesc de belle époque, ceaiuri exotice, cafele aromate si deserturi de casa – pregatite dupa retetele bunicii.

Bisericile si catedralele impozante sunt un alt punct turistic pe care nu ar trebui sa-l treci usor cu vederea, iar cu putin noroc… vei avea parte si de un concert de muzica medievala. Centrul – cu piata mica si piata mare – te asteapta cu restaurante care te imbie cu mirosuri de mancaruri traditionale si atmosfera calda.

Daca dati o fuga in familie, copiii se pot bucura de Gradina Zoologica, Muzeul de stiinte naturale si vizita in Turnul cu Ceas, unde se pot intalni cu cavaleri si se pot fotografia cu armuri, pentru amintiri nemuritoare.

Sibiu e orasul unde poti merge nu o data sau de doua, ci de oricate ori simti nevoia. Pentru ca, desi e un oras mic si pare ca nu ai nevoie de mai mult de o zi pentru a-l descoperi, mereu te surprinde cu ceva. Daca inveti sa te bucuri de tot ce e in jurul tau Sibiul devine, de fiecare data, o alta poveste.

Photo credits: www.zigzagprinromania.com; www.muzeulastra.ro

Obiceiuri si traditii de Paste
Traditii si obiceiuri de vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665