Romane inspirate de locuri din Romania

Cele mai cunoscute romane, inspirate de locuri din Romania, sunt „Castelul din Carpați” de Jules Verne și „Dracula” de Bram Stoker. Poate stiai, poate le-ai citit deja, iar daca nu, ne bucuram sa le facem cunoscute si sa te inspiram.

Romania, sursa de inspiratie in intreaga lume

Romania e tara pe care mai toti strainii o asociaza cu taramuri de basm, sate de poveste, peisaje feerice si oameni calzi. Transilvania e zona unde vin anual sute de mii de turisti, special pentru a vizita Castelul lui Dracula. Alte orase de poveste, precum Timisoara, Sighisoara sau Sibiu, sunt puncte celebre de atractie pentru cei care vor sa descopere un colt de nemurire si povestile de altadata. Bineinteles, toti se intorc cu cel putin un souvenir care sa faca dovada unei experiente demne de recomandat.

 

Cele mai cunoscute romane

„Castelul din Carpați” de Jules Verne. O iubire ca-n povesti

Cetatea Colt din judetul Hunedoara a apartinut familiei Candea, cea mai influenta familie nobiliara din Tara Hategului, recunoscuta pentru bogatia si ambitiile sale. Dar faima cetatii a venit odata cu celebrul scriitor Jules Verne care, din iubire pentru misterioasa romancă Luiza, a scris cartea „Castelul din Carpati”. Luiza, la doar 17 ani, si-a parasit viitorul sot si a trait o aventura memorabilia cu Jules Verne. Desi s-au despartit rapid, dragostea lor dainuieste si astazi, prin filele romanului.

 

„Dracula” de Bram Stoker

Sursa de inspiratie pentru Contele Dracula, personaj creat de Bram Stoker, a fost domnitorul Vlad Tepes, cel care ii tragea in teapa pe dusmanii sai. Jonathan Harker, un tanar avocat englez, primeste o scrisoare de la Contele Dracula, in care e invitat la castelul acestuia din inima Carpatilor. Fara sa stea pe ganduri, se pregateste de calatorie ignorand semnele si superstitiile pe care le tot soptesc localnicii. Prizonier in inima padurii, tanarul se trezeste inconjurat de mistere si demoni stravechi, cu chip de femeie, care dispar odata cu rasaritul. Sau, poate, doar si le-a imaginat?

Inspirat de fabuloasa si mereu inconjurata de mister Transilvania, Bram Stoker a dat curs legendelor care planeaza asupra acestei zone a Romaniei.

 

Once Upon a Time in Romania…

A fost odata in Romania… frumusete, legenda si inspiratie. Si oamenii veneau sa se convinga, sa descopere comorile noastre si sa plece cu o parte din ele mai departe. Sa le arate si altora. Pentru ei, am creat colectia Once Upon a Time in Romania, cu toate amintirile copilariei Romanesti, cu aerul ei fabulos si traditiile nemuritoare.

Trucuri pentru un somn linistit
Obiceiuri si traditii de Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665