Idei creative despre cum sa reciclezi

Idei creative despre cum sa reciclezi plasticul – transformandu-l in instrumente utile si obiecte decorative

Plasticul pare ca a devenit parte din viata noastra. De la sticle si farfurii de unica folosinta pana la ambalajele produselor pe care le cumparam zi de zi, suntem inconjurati de plastic. Pentru ca plasticul sa nu sufoce natura si pentru a ajuta la salvarea mediului, reciclarea devine o sarcina pe care ar trebui sa o privim cu responsabilitate, implicare si reala seriozitate.

Nu stim in ce masura putem stopa, in viitor, existenta plasticului, dar putem, cu siguranta, limita raspandirea lui. Da, in loc sa aruncam plasticul la gunoi, zi dupa zi, il putem transforma in arta pentru casa si gradina, recicland inteligent.

 

Iata cateva idei creative si la indemana oricui despre cum sa reciclezi plasticul – transformandu-l in instrumente utile si obiecte de decor.

Transforma sticlele in ghivece

Probabil ca nu iti este strain acest concept, dar uite ce vrem sa iti propunem: taie gura sticlelor si umple-le cu pamant, planteaza semintele si asteapta sa te bucuri de rezultate. Imbraca plasticul cu pietricele colorate, sfoara sau lemn. Odata imbracate in materiale sanatoase, sticlele-ghiveci nu vor fi doar un ajutor binevenit oferit naturii, cat si obiecte decorative cu stil, care vor da un suflu nou casei sau gradinii tale.

 

Hrana pentru pasari

Te-ai gandit cat de usor poti face un gest frumos pentru necuvantatoare – sustinand totodata si natura? Ai nevoie de o sticla de plastic, o foarfeca – pentru a-i da cateva gauri, si sfoara. Umple sticla cu seminte si atarn-o intr-un colt al balconului sau, daca locuiesti la casa, de un copac – sau mai multi – din gradina. Un gest atat de mic pentru tine, dar atat de mare pentru natura. Aminteste-ti de copilarie, atunci reciclam enorm, fara ca macar sa stim ca faceam asta. Pur si simplu ne foloseam creativitatea pentru a realiza mai mult cu mai putin.

 

Cutii de depozitare

De ce sa arunci o cutie…cand o poti reutiliza? Daca handmade-ul este pasiunea ta, cu atat mai bine. Picteaza-le, imbraca-le in materiale reciclabile, decoreaza-le ca si cum ai putea plati pentru ele! Da, exact. Si refoloseste-le. Depoziteaza creioane colorate, ace, ata, bijuterii, materiale si orice alte resurse pentru care, in mod obisnuit, ai cumpara noi suporturi. E cea mai simpla strategie: transforma toate recipientele de plastic in obiecte si instrumente utile, renuntand sa mai cumperi in permanenta. Intotdeauna se gasesc solutii, aproape niciodata nu e neaparata nevoie sa cumperi, daca te incanta sa transformi.

 

Recipientele din bucatarie

S-a terminat cutia cu cafea, o aruncam. La fel facem si cu cea de cereale …si asa mai departe. Toate pot fi reutilizate. Iar limita posibilitatilor e creativitatea noastra. Cand renuntam la un ambalaj, haideti sa ne gandim de doua ori…ce am putea face cu el. Nu intotdeauna drumul corect este gunoiul, respectiv intoxicarea naturii.

Reciclarea inseamna respect pentru natura si dragoste pentru noi insine. La Art&Craft facem constant eforturi pentru a deveni o companie verde, in prezent, ambalajele noastre fiind realizate din carton reciclat.

Filme de sarbatori
Anul Nou pe rit vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665