Scoala lui Creanga

Scoala lui Creanga, scoala noastra….ce s-a schimbat, ce am pastrat?

Rumeni in obraji, cu ochi scanteietori, rand pe rand, copiii se asezau in banci. Cu pricepere si dragoste pentru carte si traditie, invatatorul Creanga le preda scolarilor. Mai intai, istorioare și fabule ușoare, apoi aritmetica, numarand pe degetele de la mainile lor, de la 1 la 10.

Cata bucurie, rabdare si dragoste pentru educatie trebuie sa fi avut indragitul Creanga, pentru ca, asa cum el insusi spunea, “cand fac o lecție ma gandesc la mine cand eram scolar si caut sa lamuresc copiilor asa ca sa ințeleaga”.

New Look – New School

Scoala, astazi, s-a schimbat mult, in toate directiile in care privim. Mai putina simplitate, mai putina cunoastere a traditiei, de ce sa nu recunoastem, mai multa nerabdare, dar si infinit mai multa nevoie de reconectare cu radacinile.

Copiii sunt amprenta noastra. Daca ii ghidam armonios si ii insufletim cu iubire pentru traditie, ei vor fi ambasadori nemijlociti ai culturii autohtone.

Nimeni nu vrea si nici nu s-ar amagi ca ar putea opri evolutia tehnologica, insa mintea ramane intotdeauna cel mai puternic instrument cu care lucram, asa ca, dincolo de o tableta noua, exercitiul matematic si creativitatea pot fi dezvoltate cu ajutorul instrumentelor de lucru clasice, traditionale. Ba chiar e un proces sanatos, binevenit pentru noi sinapse neuronale.

Jocuri pentru elevi – la inceput de an scolar

Jucariile din lemn au fost emblematice pentru copilaria noastra, iti amintesti? Din dragoste pentru ele si vremurile pline de bucurii simple, am creat instrumente de invatare si distractie contemporane – pastrand, totodata, traditia vie.

 

Jocul din lemn pentru testarea capacitatii de concentrare e perfect pentru inceput de an scolar, pentru momentele in care intervine nevoia de relaxare, dar vrem sa pastram invatarea distractiva.

Test IQ

Realizat din lemn de bambus, testul IQ de dificultate ridicata este un alt instrument de distractie si invatare prin joaca traditionala adusa in zilele noastre, un joc minunat pentru stimularea capacitatii de atentie si concentrare a elevilor. In functie de preferintele si gradul de dificultate, poti gasi acest test din lemn de bambus, in trei variante. Stim ca rutina si ecranele limiteaza gandirea critica, out-of-the-box, si creativitatea, asa ca ne-am bucurat sa ne intoarcem in copilaria noastra si sa aducem de acolo, putin imbunatatite, jocurile noastre educative.

Romania frumoasa si geografia pe intelesul tuturor copiilor

Nici geografia nu a fost vreodata mai interesanta si usor de invatat. Puzzle-ul din lemn cu harta Romaniei e o incantare indiferent de varsta, dar  – fara discutie – in special pentru scolari. Metoda Montessori, dintotdeauna si, probabil, pentru totdeauna eficienta si educativa, sustine invatarea prin joaca, fara presiune, fara stres, fara complicatii. Asa cum se spune, tot ce nu reusesti sa inveti, incearca sa inveti prin joaca si vei putea! Asa cum ne-a invatat Ion Creanga.


Prin calitatile sale pedagogice native deosebite, Creanga devine invatatorul la care toti parintii doresc sa isi aduca scolarii. Datorita metodelor sale – ramase, iata, eficiente pana astazi, in doar trei ani de cand incepe sa predea, scriitorul ajunge sa aiba in clasa 91 de elevi.

Invatarea va ramane intotdeauna, indiferent de uneltele didactice folosite, o joaca serioasa. Daca o tratam astfel…e aproape imposibil sa nu ajungem la rezultatele dorite.

Noi credem ca scoala e o bucurie, nu o obligatie. Si vrem sa trasmitem asta mai departe, prin tot ceea ce cream. Traditia a dat startul, contemporaneitatea o sustine prin evolutia continua. Intre ele…sunt copiii nostri, agatati de o lectie. Hai sa le-o oferim pe cea mai buna. Descopera colectia jocurilor educative din lemn, vezi care te inspira si ofera-le mai departe!

 

Photo credits: www.cersipamantromanesc.wordpress.com; www.zigzagprinromania.com

62 Iulie
New Look – New School

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665