Ia traditionala romaneasca – o poveste nemuritoare

Pentru orice femeie nascuta si crescuta in Romania, indiferent daca a avut sau nu prilejul sa o poarte candva, ia romaneasca ramane cel mai reprezentativ articol vestimentar traditional. Nu numai ca plaiurile romanesti se straduiesc sa pastreze vie traditia, dar reinventarea permanenta a iei o face, indiferent de timpurile parcurse, sa fie deopotriva traditionala si actuala, usor de integrat in garderoba oricui.

Datorita istoriei si traditiei sale bogate, ia nu mai este doar un articol vestimentar, ci un simbol al atemporalitatii si autenticitatii romanesti.

Stiai ca Regina Maria a Romaniei a fost o ambasadoare a iei traditionale romanesti?

Respectul Reginei pentru traditie, dar si inclinatia fireasca spre eleganta autentic romaneasca au transformat ia intr-una din piesele de baza ale garderobei sale. Asta se intampla in perioada interbelica, ceea ce ne demonstreaza, inca o data, trainicia iei traditionale romanesti.

Ia nu a imbracat doar Romania

Transmisa din secol in secol, fara a apartine unei perioade anume, ia nu se demodeaza si nu e niciodata in afara trendurilor, clatinand putin toate regulile modei. Dovada sta preluarea acesteia pe podiumurile straine, de catre cele mai mari case de moda internationale.

Pe langa faptul ca este o caramida importanta in constructia identitatii noastre ca popor, ia este si elementul vestimentar care se potriveste atat femeilor, cat si barbatilor si copiilor, indiferent de situatie. Pentru ca este emblematica, eleganta si traditionala, aceasta poate fi purtata inclusiv la birou sau la un eveniment “cu eticheta”, pentru ca accesorizarea o integreaza, fara probleme, in orice imprejurare.

Porti ie? Ce bucurie!

E o incantare sa vezi o femeie purtand ie – cu mandrie, intr-o societate indreptata excesiv spre consumerism si goana dupa trenduri. Si ce minunat e cand vedem intreaga familie purtand ia, nu numai pentru ca avem imaginea clara a sufletului romanesc nemuritor, dar si pentru ca ne ramane speranta unei traditii care merge mai departe, din generatie in generatie, sustinand efortul celor de la sate.

Nemurirea s-a nascut la sat, asa spune o vorba veche. Daca intelegem asta, intelegem si ca lucrurile simple ne definesc si ne scot din anonimat atunci cand uniformizarea ne prinde din urma.

Migala cusaturilor, traditia simbolurilor, munca neobosita a broderiei care o infrumuseteaza, toate acestea  transforma ia intr-un basm romanesc nemuritor. Poart-o oricand esti in dilema, impartaseste alegerea ta si cu ceilalti, povesteste-le copiilor despre ea. Poart-o de sarbatori, in familie. Imbratiseaz-o si mandreste-te cu ea. Ia este a noastra si asta e ceva ce nu va putea schimba, niciodata, nimeni.

Noi ne-am gandit sa o sarbatorim asa cum se cuvine, pe 24 iunie, asortand-o cu o coronita din flori de camp. Tu ce vei purta de Sanziene? Ai nevoie de idei?

Uite ce iti propunem: https://www.artandcraft.singa.ro/product-category/ie-romaneasca/

 

Photo credit: www.historia.ro.

Povestea Once Upon a Time in Romania
Furnizorii nostri. Azi, Borcea Marius
Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665