Turist in Bucuresti? Descopera 5 locuri secrete care merita vizitate

Nu stii ce sa mai vizitezi sau unde sa mai pleci intr-un city break? Noi venim in ajutorul tau cu o propunere, dar si cu cateva motive pentru care o plimbare in capitala tarii noastre va fi o alegere ideala. Indiferent daca esti turist sau bucurestean o escapada in orasul Bucuresti este un prilej pentru a redescoperi frumusetile micului Paris, dar si obiectivele turistice mai putin populare.

Pana cand esti gata de plecare, noi te provocam la o plimbare virtuala prin locuri secrete ale Bucurestiului.

Casa Melik

Casa Melik

Foto credit

Este una dintre cele mai vechi cladiri private din Bucuresti, fiind construita in anul 1750. Casa in stil balcanic se afla pe Strada Spatarului si este o cladire impunatoare, desi a fost construita acum cateva sute de ani. Se remarca prin spatii ample, camere luminoase, o scara impunatoare, dar si elemente de design traditionale. In prezent, casa gazduieste Muzeul Theodor Pallady unde poate fi admirata o colectie impresionanta de picturi ce a apartinut proprietarilor sai, sotii Serafima si Gheorghe Raut.

Templul Coral

Templul Coral

Foto credit

Cea mai importanta cladire pentru religia Iudaica din Romania, aceasta dateaza din anul 1857, cand comunitatea de evrei era cea mai mare minoritate din Bucuresti. Templul a fost devastat de Legionari, iar dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial a trecut printr-o perioada de restaurari. Astazi, putem afla povestea locului pe Strada Sfanta Vineri, acolo unde constructia se remarca prin stilul arhitectural Mauro-Bizantin ce te poarta pe taramuri indepartate.

Strada Xenofon

Strada Xenon

Foto credit

La fel ca in marile orase, precum Rio de Janeiro, San Francisco, Valparaiso sau Seul, putini stiu ca si Bucurestiul se mandreste cu o strada construita in trepte. Cu o suta de trepte ce sunt repictate in fiecare an cu diverse teme si un design unic, aceasta a fost realizata in urma cu 220 de ani, iar astazi este un exemplu pentru arta moderna.

Castelul Vlad Tepes

Castelul Vlad Tepes

Foto credit

O copie fidela a Fortaretei din Poenari detinuta de Vlad Tepes, constructia dateaza de pe vremea Regelui Carol I, mare iubitor al binecunoscutului Dracula. Situat in aproprierea Parcului Carol, Castelul se face remarcat prin constructia impunatoare cu un turn 23 de metri si un diametru de 9 metri, ce a avut un scop bine stabilit, acela de a detine un rezervor de apa cu o capacitate de 200 m3.

Pasajul Macca Vilacrosse

Macca Vilacrosse

Foto credit

Clasat ca monument istoric, ansamblul de arhitectura este acoperit de sticla in nuante de galben si bogat in ornamente arhitectonice in relief. Construit in una dintre cele mai prospere perioade din Bucuresti, Belle Epoque, a avut ca scop incurajarea comertului la nivel de strada si de asemenea, lega Banca Nationala de cea mai intens circulata artera comerciala din acea vreme. Astazi, puteti admira pasajul fie in timp ce vizitati magazinele din incinta sau degustati preparatele restaurantelor gazduite.

Traditii si superstitii pentru noaptea de Anul Nou
Amintirile din copilarie – obiecte traditionale integrate in stilul caminului tau
Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665