Castelul Bran – intre istorie si actualitate

Castelul Bran este una dintre emblemele romanesti recunoscute peste hotare, datorita asocierii cu legenda lui Dracula si romanul lui Bram Stocker. Situat la 30 de kilometri de Brasov, Castelul Bran a fost construit initial pentru a servi ca o cetate de aparare, suferind numeroase modificari pana in anul 1920, cand a fost donat reginei Maria, in semn de multumire pentru sustinerea Unirii de la 1918.

Castelul Bran a fost construit incepand cu anul 1211, purtand amprenta arhitecturala a lui Johaness Schultz si a lui Karel Liman si a fost finalizat in anul 1377. Prima atestare documentara despre Castelul Bran dateaza din secolul XIV, cand Sigismund de Luxemburg l-a indepartat pe Vlad Uzurpatorul, cel ce detinea, de fapt, castelul.

Astazi, Castelul Bran se mandreste cu un muzeu intins pe patru etaje, in care pot fi admirate piese vestimentare ale Reginei Maria, colectii de mobilier de o inestimabila valoare, colectii de ceramica, arme si armuri. Printre cele mai importante obiecte care se regasesc in Castelul Bran putem reaminti:

-Lada sculptata in lemn de platin,ornamentata in stilul Renasterii Germane, datand din anul 1692.

-Patul cu baldachin, realizat manual din lemn de tei, arin, stejar, nuc si molid la inceputul secolului XVIII.

-Vitrina in stil neorococo de la sfarsitul secolului XIX, ce face parte din garnitura de salon stantata de Auguste Bembe din Mainz.

Potrivit spuselor unui reprezentant al administratiei castelului, se preconizeaza ca in Castelul Bran va fi amenajata o camera a costumelor regale, o camera de proiectii cu imagini ale Arhivei Nationale de Film despre istoria familiei regale si un apartament de lux ce va putea fi locuit de cei ce vor dori sa petreaca o noapte in incinta castelului.De asemenea, se intentioneaza restaurarea Casei de Ceai a Reginei Maria, care sa fie deschisa publicului larg. Una dintre camerele castelului a fost amenajata sub denumirea de Bram Stocker, acolo fiind prezentata legenda lui Dracula, iar in curtea castelului este amenajat un muzeu ce prezinta viata, munca sitraditiile din viata satenilor.

Castelul Bran este renumit si pentru numeroasele scene din filmele si videoclipurile care s-au filmat acolo, iar in perioada Halloweenului este un adevarat punct de atractie pentru straini, mai ales pentru turistii americani si englezi.

Castelul Bran ocupa pozitia a doua in randul celor mai scumpe proprietati din lume, avand o valoare estimata la 140 de milioane de dolari.

Voi cum va pregatiti pentru Sarbatorile Pascale?
5 terase frumoase din Bucuresti unde poti lucra sau citi o carte
Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.singa.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665